27 november 2010

Ernsts choklad- och jordnötsgodis

(1 långpanna)

1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 liter Kelloggs Special-K
1 tsk vaniljsocker
Mörk och ljus choklad att glasera med


Smält jordnötssmör, ljus sirap och socker i en kastrull. Blanda ner Kellogs Special-K och vaniljsocker. Slå ut smeten i en långpanna och platta ut. Glasera med smält choklad, både ljus och mörk. Låt stelna i kylen eller utomhus. Skär upp i små bitar och servera som julgodis.

Obs! Det här receptet påminner starkt om “Hemma-Snickers” fast där används puffat ris och kokos istället för Kelloggs Special-K.


Recept från tv-programmet “Jul med Ernst”.



2 kommentarer:

Jennie sa...

Det är stooooor skillnad på sådana här med kokos i eller inte kokos i och det är enorm skillnad på rispuffar och k-special. Det måste vara k-special, det går inte med cornflakes. :)

Susanne sa...

Tja, det finns väl inget som hindrar att man göra båda varianterna! ;)