27 juni 2008

Philadelphia-tårta

Fyllning:
1 stor ask Philadelphia-ost (light)
4 äggulor
4 äggvitor
2-3 dl socker (rekommenderar 2,5 dl)
2-3 dl vispgrädde (rekommenderar 3 dl)
1-2 tsk vaniljsocker

Botten:
3-4 Digestive-kex


Fyllning:
Ta ut osten någon timme före och låt den stå i rumstemperatur. Rör ihop ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vaniljsockret sist. Rörs till en jämn smet. Vispa grädden. Blanda den sedan i smeten. Vispa äggvitorna. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten.

Botten:
Smörj en form med margarin. Strö över smulade Digestive-kex i formen. Häll i smeten. Strö över Digestive-kex ovanpå smeten. Ställ formen i frysen någon timme.


Tack för receptet, Siv!

Inga kommentarer: